Universitat Pompeu Fabra. Grup de Reserca en Periodismo

L'Equip

 • Salvador AlsiuS

  Salvador Alsius té un doctorat en Periodisme, així com llicenciatures en Economia i Ciències de la Informació. El seu principal interès és l'ètica periodística. Ell és el vicedegá de la facultat de periodisme a la Universitat Pompeu Fabra. Ha dividit la seva vida professional entre la docència universitària i de treball principalment com a periodista de televisió. Ha estat degà del Col·legi de Periodistes català. Ha publicat àmpliament sobre l'ètica dels mitjans de comunicació a la televisió.

  Veure CV
 • Marcel Mauri i de los Ríos

  Marcel Mauri i de los Ríos és doctor en Periodisme. És historiador, periodista i professor d'Història del periodisme i l'ètica periodística en el Departament de Comunicació de la UPF. També és consultor de l'ètica i el dret de comunicació a la Universitat Oberta de Catalunya. El 2007 va dur a terme la investigació predoctoral a la Universitat de la Sorbona a París, el 2010 es va dur a terme una investigació postdoctoral a la Universitat de Columbia (Nova York). Ha publicat sobre l'ètica dels mitjans i Història del Periodisme.

  Veure CV
 • Ruth Rodríguez Martínez

  Ruth Rodríguez Martínez té un doctorat en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid. Treballa com a professor al Departament de Periodisme de la UPF i els seus interessos de recerca principals són el periodisme cultural i el periodisme digital. El 2008 va dur a terme la investigació post-doctoral a l'Escola de Periodisme de la Universitat de Missouri. En 2010 va dur a terme una investigació postdoctoral al Laboratoire du Comunicació et Politique a CNRS (París). Les seves principals publicacions científiques versen sobre Literatura i Periodisme i Periodismo digital.

  Veure CV
 • Mònica Figueras Maz

  Mònica Figueras Maz té un doctorat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i té títols de llicenciatura en Sociologia i Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 1998, ha treballat com a professor al Departament de Periodisme i Comunicació Audiovisual de la UPF. Els seus interessos de recerca principals són la comunicació i la gent jove i els estudis de gènere.

  Veure CV
 • Francesc Salgado

  Francesc Salgado té un doctorat en periodisme de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i una llicenciatura en filosofia per la Universitat de Barcelona. Treballa com a professor de periodisme des de 2004 a la UPF. Els seus interessos d'investigació principals són l'ètica del periodisme i la història del periodisme, sobretot el franquisme i la Transició.

  Veure CV
 • Carles Singla

  Carles Singla es va graduar en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un doctorat en periodisme de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. Un professor de temps complet en el periodisme, que és codirector del programa de Mestratge en Comunicació a l'Institut IDEC de la UPF. Ha treballat com a periodista al diari català Avui i Diari de Barcelona i com a col.laborador a la revista El Temps setmanal i el diari espanyol El País.

  Veure CV
 • Christopher Tulloch

  Christopher Tulloch té un doctorat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, així com un mestratge en Estudis Japonesos de la Universitat d'Essex i una llicenciatura en anglès de la Universitat de York. Els seus interessos d'investigació principals són el periodisme internacional i els mitjans de comunicació mundials. Com a periodista, ha treballat per a diversos mitjans de comunicació nacionals i internacionals i ha estateditor per a Espanya i Portugal de la nord-americana Enquesta premsa europea.

  Veure CV
 • Fabiola Alcalá

  Fabiola Alcalá compta amb un doctorat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, un mestratge en Documental Creatiu de decisions de la Universitat Autònoma de Barcelona i una llicenciatura en Ciències de la Comunicació de la Universitat ITESO. Ella és professora de teoria de la imatge i la història del documental a la UPF. Els seus interessos de recerca principals són la realització de documentals i l'ètica periodística.

  Veure CV